Referat: Pushers BK - Knippla IK/ Hyppelns IK

5-0 77 min Jompa ass Anders?

Många borta och det var svårt att få ihop lag med Johannes och C-M ställde upp på kort varsel.
Laget: Hampus - Mike, Wallnér, Kevin, Nikki - Andreas, Erik R, Anders - Leo, Jompa, Hultenius
På bänken: Jonas Ö, Johannes, C-M
Det börjar lite trevande från båda håll. Spelet böljar lite fram och tillbaka utan att det blir farligt på något håll. Efter 6 minuter kommer en boll på högerkanten där Leo och Anders kommer. Anders tar bollen och rycker förbi backen och slår ett fint inlägg mot bortre stolpe där Hultenius kommer och i kamp med sin back nickar in 1-0. Strax efter kommer vi i en kontring där Anders spelar fram Jompa som skjuter i mål men domaren blåser av för offside, svårt att se men det såg misstänkt ut. Spelet är ganska jämt men vi känns lite vassare. vårt lag är lite för långt och Knyppeln kommer förbi några gånger på deras vänsterkant men vi är med på inspelen. Vi kommer i en omställning där Leo dribblar sig igen om och det blir kalabalik när Leo, Jompa och Anders turas om att försöka skjuta in bollen det slutar med att en försvarare som fått sig en smäll och ligger vid mållinjen reser sig precis när ett skott kommer och räddar bollen på mållinjen och de kan rensa. 5 minuter kvar och vi får en frispark lite in på deras planhalva. Vi tar den snabbt och Anders passar Erik som lägger en smörpass till Jompa som kommer fri och gör inget misstag.
Gott med 2-0 i paus efter en ganska jämn halvlek. Vi pratade om att våga hålla upp backlinjen mer för att ha ett mer kompakt lag.
Det blev skillnad direkt från början av halvleken. Vi tog tag i matchen och tryckte ner Knyppeln. Jompa är på hugget och utmanar mittförsvaret gång på gång. Jompa kommer i en kontring och spelar fram Leo men bollen är lite för brant, så målvakten kommer ut och kan parera Leos skott. Leo kommer runt på kanten och slår ett fint inlägg till Hultenius men han får inte till nicken. Knyppeln har inte mycket i anfallsväg i andra. Försvaret avväpnar anfallsförsöken bra de gånger som Knyppeln kommer upp. Efter 25 minuter har vi 2 lyckominuter. Först kommer Anders rättvänd och slår en fin pass mellan ytter-och innerback där Hultenius kommer och fri med målvakten skjuter han ett hårt skott vid närmsta stolpe. Anfallet efter kommer en boll upp till Jompa som blir hårt tagen men spelet fortgår och C-M tar bollen och spelar fram Anders som fri placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Nu är matchen definitivt avgjord. 5 minuter senare kommer vi i anfall, Mike slår ett fint inlägg till Anders som skjuter från nära håll men målvakten räddar men Jompa kommer på returen och rakar in 5-0 i öppet mål. Vi spelar av matchen och Knyppeln hade inte många riktigt farliga anfall. Andra halvlek var det klassskillnad.
Gott med vinst mot Knyppeln som vi har haft svårt för de sista säsongerna (läs Knippla). Försvarsspelet var som vanligt bra. Nu har vi 16-2 på de sista 5 matcherna och 15 poäng. Nästa match blir det tuffast möjliga motsånd då Linné stå på andra sidan.